Vierkant Verliefd

Schermafbeelding 2017-11-03 om 18.00.08

Theater voor 9+ én 90+

Ouderen kijken samen met een klas kinderen van een basisschool uit de buurt naar de professionele theatervoorstelling Vierkant Verliefd, die in de zorginstelling gespeeld wordt. Het is een speelse, intieme voorstelling waarbij je binnenkijkt in een huisje van twee oude vrouwtjes die samen veel plezier maken, maar waarin ook voelbaar wordt dat ouder worden niet altijd gemakkelijk is. Aansluitend gaan de kinderen en ouderen in een workshop, door een spelletje met vragenkaarten, met elkaar in gesprek over thema’s uit de voorstelling en uit hun eigen leven.

Doordat de kinderen bij Het Project Vierkant Verliefd als ‘speciale gasten’ naar de zorginstelling komen en ze daar samen met de bewoners en hun oudere buurtgenoten, naar de theatervoorstelling kijken die gaat over ‘twee oude vrouwtjes’, ontstaat er een gevoel van verbondenheid tussen jong en oud en wordt het thema ‘ouder worden’ gezamenlijk beleefd.

We doen bij de kinderen een appèl op hun verantwoordelijkheidsgevoel waar ze erg van genieten. Ze willen dolgraag helpen waar nodig en zien er trots uit dat wij hen dat toevertrouwen. De ouderen genieten op hun beurt van deze liefdevolle aandacht en wezenlijke interesse van de kinderen. Ook zie je bij hen weer wat energie en zelfs ook zorgimpulsen terugkomen uit enthousiasme voor de interactie met de kinderen.

Deze verbinding wordt nog meer versterkt tijdens het samen spelen in de workshop en de gesprekken die ze met elkaar voeren bij hun kopje koffie en glaasje ranja, naar aanleiding van de ‘Nieuwsgierige kaartjes’;
Er ontstaan ontroerende ontmoetingen tussen 9 en 90-jarigen die met elkaar in gesprek gaan over het leven, de liefde en hun lievelingseten.

Deze ochtend samen, die steeds een ‘boost’ aan positieve energie teweeg brengt bij de kinderen, de ouderen, de begeleiders en de leraren, is de start van een structureel contact tussen de scholen en de instellingen die aan het project deelnemen. Na deze ochtend nodigen KRACHTVOER Theater en de zorginstelling de school namelijk uit voor een vervolggesprek. In dit vervolggesprek, dat op de school plaatsvindt, wordt gekeken hoe de wensen van de school en de instelling om ontmoetingen tussen de kinderen en de ouderen te organiseren, kunnen worden omgezet in concrete afspraken. Hierdoor ontstaat er door Het Project Vierkant Verliefd  een duurzame relatie tussen deze twee doelgroepen, tussen de kinderen en de ouderen.

 

12496235_1056962811014056_8380969327287326443_o

“Het was een speelse en warme ontmoeting. Zeer de moeite waard om bij aanwezig te zijn! ”

Cora Eikelenboom, activiteitenbegeleider

“Ik vond het zo leuk om te zien dat onze kids er helemaal in zaten, alle aandacht op jullie.”

Anita Gagesteijn, leerkracht

“Project Vierkant Verliefd van KRACHTVOER Theater verbindt jeugd en ouderen met elkaar”

Brabants Dagblad

Speellijst

19 feb 16
Brabantzorg, locatie Nieuwenhage
26 feb 16
Van Neijnsel, locatie Park de Taling
4 mrt 16
Vivent, locatie de Hooghe Clock
11 mrt 16
Van Neijnsel, locatie Park de Taling
1 apr 16
Van Neijnsel, locatie Park de Grevelingen
8 apr 16
Van Neijnsel, locatie Park Antoniegaarde
15 apr 16
Vivent, locatie de Hooghe Clock
22 apr 16
Van Neijnsel, locatie Park Antoniegaarde
13 mei 16
Van Neijnsel, locatie Park de Grevelingen
20 mei 16
Van Neijnsel, locatie Park Eemwijk
27 mei 16
Brabantzorg, locatie Noorderkroon
23 mrt 18
Schakelring, locatie Sint Antonius
6 apr 18
Schakelring, locatie Sint Janshof
18 mei 18
Schakering, locatie Spoorwiel
25 mei 18
Maasduinen, locatie Antoniushof
1 jun 18
Schakelring, locatie Zandley
15 jun 18
Schakelring, locatie Eikendonk
22 jun 18
Riethorst Stromenland, locatie de Stroming
20200202_222602

Wil je meer weten over Vierkant Verliefd? Neem contact op met Marsha