Gouden C

LageResolutieWGoudenC2018

Neuzen, de pilot van KRACHTVOER Theater wint de Gouden C 2018!

Op 21 juni is de Gouden C 2018 uitgereikt aan het project van het Fonds voor Cultuurparticipatie dat je mee moet maken. De jury koos voor Neuzen, de pilot van KRACHTVOER Theater.

Maddy Kok, artistiek leider van KRACHTVOER Theater reageert op de winst: ‘We zijn echt superblij met de Gouden C! In het nieuwe seizoen willen we graag met het project verder gaan. Het zoveel mogelijk bij de dementerende ouderen brengen en veel improviseren met z’n allen.’

Uit het juryrapport:
“Dit is een heel kleinschalig project met een grote impact: op de mensen met dementie die zichtbaar genieten van de liefdevolle aandacht, maar ook op hun vitale generatiegenoten en op zorgverleners en mantelzorgers. Het project maakt een tamelijk onzichtbare groep beter zichtbaar, en dat is heel urgent, gezien de actualiteit van vergrijzing en eenzaamheid. Aan alles is gedacht in dit project, met impact op zowel de deelnemers als hun omgeving. 100% verplichte kost voor alle verzorgingstehuizen.” Jury Gouden C

De Gouden C
Neuzen, de pilot mag een jaar lang de titel ‘het project dat je mee moet maken’ dragen. De prijs bestaat verder uit een vergulde stempel, ontworpen door Katia Borghesi, en een cheque van 1000 euro. Voor de prijs kwamen alle in 2018 door het Fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De projecten zijn door de jury beoordeeld op hun inspirerende werking voor de culturele sector en de impact op deelnemers en hun omgeving.

Neuzen de Pilot werd mede mogelijke gemaakt door de volgende fondsen:

 

En Ars Donandi – namens het Schokkenkamp Wegener Lonzième Fonds

''Het lijkt zo makkelijk om zonder taal, communicatie aan te gaan, maar ik denk dat het nog best lastig is, wij vanuit de zorg kant zijn nogal geneigd veel te praten :) Het zou voor mij wel een goed leermoment zijn om ook eens niets te zeggen. Wat heb ik genoten van jullie opvoering naar onze bewoners, ik was en ben er nog steeds door geraakt. Hopelijk kunnen jullie zolang mogelijk met dit mooie project doorgaan!

Helga, medewerker welzijn Vitalis

‘’Heel liefdevol, met veel respect, ontroerend en zeker voor herhaling vatbaar!’’

Helga (vrijwilligerscoördinator)  

‘’Het doorbreken van de intense eenzaamheid, door liefde en zachtheid, dat is voor mij de waarde van Neuzen.’’

Marianne (92) speler
DSC_3536
DSC_5502 – kopie (2)
59305878_10219229930526125_8862062263880646656_o

Wil je meer weten over Neuzen? Neem contact met Anouk